Верховний суд Британії вирішить, чи законно Джонсон призупинив роботу парламенту

Вівторок, 17 вересня 2019, 10:12

Верховний суд Великої Британії розгляне дві апеляції щодо законності рішення прем’єр-міністра Бориса Джонсон призупинити роботу парламенту до 14 жовтня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Перед початком розгляду справи судом Джонсон сказав, що у нього зберігається "найбільша повага до судової системи", а її незалежність "є елементом слави Великої Британії".

"І я думаю, що найкраще, що я можу сказати, це те, що треба почекати і подивитися, що вони скажуть", - заявив прем'єр, відповідаючи на запитання про готовність скликати парламент, якщо так вирішать судді.

Слухання триватимуть до четверга.

Парламент Британії вдруге відхилив пропозицію Джонсона про вибори

Міністр юстиції Роберт Бакленд сказав, що незалежно від рішення Верховного суду, "незалежність нашої судової системи" повинна поважатися.

"З мого боку було б неправильно передбачати, що скажуть їхні світлості. Я б просто сказав: ми дуже уважно вивчимо постанову і будемо дотримуватися законності", – заявив він.

Джонсон заявив Юнкеру, що не проситиме ЄС відкласти Brexit

Минулого тижня Вищий цивільний суд Шотландії вирішив, що рішення Джонсона призупинити роботу парламенту було незаконним. Але тижнем раніше Вищий суд Англії і Уельсу вирішив, що Джонсон діяв згідно із законом. Апеляції на ці два рішення і розгляне Верховний суд.

Британський парламент не працює з 10 вересня.