Кулеба: тепер підтримка НАТО – усвідомлений вибір українців

Середа, 30 жовтня 2019, 14:03

Віцепрем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що підтримка НАТО в Україні є не спонтанним, а усвідомленим вибором українців.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це він заявив на спільному брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом в Одесі.

Сіярто похвалився росіянам блокадою рішення НАТО щодо України

Кулеба зазначив, що уряд встановив амбітну мету за п'ять років досягнути відповідності критеріям членства у НАТО. За його словами, це не лише бажання уряду, адже підтримка НАТО серед українців, за даними опитувань, постійно зростає.

"Вже йдеться не про спонтанну реакцію на російську агресію проти України, а про усвідомлене рішення", - сказав віцепрем'єр.

"Україна зробила свій вибір – бути членом НАТО. Альянс теж зробив свій вибір, коли в Бухарестській декларації 2008 року було сказано, що Україна стане членом НАТО. Ми виходимо з того, що це рішення буде виконано, і Україна та НАТО разом пройдуть цей шлях", - сказав він.

Північноатлантична рада НАТО розпочинає дводенний візит в Україну

Кулеба висловив переконання, що партнерство України з НАТО лише зміцнюватиметься і буде надзвичайно динамічним.

Як відомо, 30-31 жовтня в Україну з візитом прибула Північноатлантична рада, до якої входять посли усіх 29 країн Альянсу.