У США понад 30 тисяч нових випадків коронавірусу за добу

Понеділок, 6 квітня 2020, 09:18

У США за останню добу зафіксували понад 30 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус, загальна кількість інфікованих складає 337 620 осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

В результаті хвороби в США померли 9643 особи. Нью-Йорк став епіцентром спалаху захворювання в країні: сьогодні підтверджено 123 160 випадків захворювання і 4159 випадків смерті.

З урахуванням чисельності населення це відповідає приблизно 633 відомих випадків і 21 смерті на кожні 100 000 жителів.

Але експерти кажуть, що ці цифри не дають повної картини, тому що більшість випадків - включаючи легкі або безсимптомні інфекції - не були діагностовані.

Президент США Дональд Трамп у неділю сказав, що країна переживає "великий час скорботи", але висловив надію, що смертельні випадки можуть "вирівнятися" в Нью-Йорку. "Ми бачимо світло в кінці тунелю", - сказав він журналістам.

Влада більшості штатів наказали жителям залишатися вдома, за винятком необхідних поїздок, щоб уповільнити поширення вірусу.

Але вісім штатів, всі з республіканськими губернаторами, ще не зобов'язали жителів залишатися вдома: Арканзас, Айова, Небраска, Північна Дакота, Південна Кароліна, Південна Дакота, Юта та Вайомінг. Джорджія, де зафіксовано 6600 випадків і понад 200 смертей, наказала жителям залишатися вдома, але потім дозволила відкрити деякі пляжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: