Словаччина обмежить пересування громадян на 6 днів, в тому числі на Великдень

Понеділок, 6 квітня 2020, 09:56

У Словаччині на шість днів людям дозволять виходити з дому лише з певними цілями. Обмеження на пересування діятимуть і на Великодні свята.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на словацьке видання Spectator.

Рішення було прийнято після переговорів у неділю між кризовим урядовим штабом та експертною радою, яку запросили взяти участь у прийнятті рішення. Колектив складався з провідних інфекціоністів країни та фахівців з інших галузей медицини.

Виходячи з їхньої рекомендації, уряд ухвалить законодавство про обмеження вільного переміщення людей. Обмеження застосовуватимуться з 8 до 13 квітня.

У рішення будуть певні винятки: поїздки на роботу та з роботи, поїздки в супермаркет, відвідування лікаря, догляд за родичами чи допомога сусідам, похорони, виїзди на природу, але лише в межах району, в якому живе людина.

"Мета заходів - уникнути зайвих подорожей, зустрічей людей і, таким чином, уникнути зараження наших рідних та друзів", - сказав прем'єр-міністр Ігор Матович.

Прем'єр обмірковував повну заборону на пересування під час Великодня. Також розглядався варіант повністю закрити столицю Братиславу. Однак, ці заходи поки не впроваджуються.

Минулого тижня уряд дозволив відкрити деякі магазини, які були закриті протягом попередніх двох тижнів.

Станом на 4 квітня, у Словаччині було 485 підтверджених випадків коронавірусу, в результаті хвороби померла одна людина.

Читайте також: Прогулянки на карантині: як дозволяють відпочивати у ЄС та на що схожі заборони в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.