Шмигаль розраховує на сигнал Німеччини щодо європейського майбутнього України

Вівторок, 12 травня 2020, 16:49

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль очікує, що Німеччина під час головування у Раді ЄС у цьому році дасть сигнал щодо європейського майбутнього України. 

Як повідомили у департаменті комунікацій секретаріату Кабміну, про це йшлося під час першої "віртуальної зустрічі" прем’єра України з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель 12 травня. 

Шмигаль запевнив Меркель, що європейська і євроатлантична інтеграція залишаються пріоритетом зовнішньополітичного курсу України. 

Європейські прагнення і зближення економік: Рада ЄС затвердила політику щодо Східного партнерства

"Сподіваюсь, що ФРН під час головування у Раді ЄС у другій половині 2020 року дасть чіткий сигнал щодо європейського майбутнього України", – сказав глава українського уряду. 

Шмигаль також порушив питання щодо можливості отримання промислового безвізу з країнами Євросоюзу, а також приєднання України до Партнерства розширених можливостей НАТО (EOP). 

Шмигаль та Меркель також обговорили питання трансформації вугільних регіонів. Зокрема, питання допомоги у втіленні пілотного проєкту на одній з українських шахт. Меркель запевнила, що Німеччина із задоволенням візьме участь у такому проєкті. 

Прем’єр також висловив сподівання, що Меморандум про співпрацю з МВФ буде підписано до кінця травня.

Раніше в офісі Меркель повідомили, що глави урядів України та Німеччини під час віртуальних переговорів 12 травня обговорили ситуацію на Донбасі, процес реформ та протидію коронавірусу.