В МЗС та на Банковій придумали, як допомогти інвесторам та експортерам

Вівторок, 19 травня 2020, 17:22

Президент Володимир Зеленський підтримав ініційоване МЗС перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики України, зокрема, перезапуск роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу президента.

"Посилення ролі України у новій системі міжнародних відносин після пандемії коронавірусу має відбуватися через зростання добробуту українських громадян, успіхи українських експортерів на світовому ринку та залучення прямих іноземних інвестицій до України" - сказав Зеленський.

Тому він підтримав перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики України, зокрема, перезапуск Ради експортерів та інвесторів, який ініціював міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

"Ми зосередимося на двох пріоритетах: підтримці українського експорту у світі та залученні інвестицій до України. Зусиллями українських дипломатів подолання економічних наслідків пандемії має стати історією успіху України та всіх українців", - заявив міністр.

Коронавірусні бар'єри: як Україні в нових умовах захистити свій експорт

"Я хочу, щоб український бізнес мав можливості експорту. Хочу, щоб не лише великі підприємці виходили на міжнародний ринок, але й щоб таку можливість отримав середній і малий бізнес, наприклад, фермер з якісною продукцією чи підприємець з унікальним виробництвом, щоб вони йшли на експорт і виростали до великих бізнесів, щоб мали таку мотивацію", – наголосив у свою чергу президент.

У квітні 2013 року при МЗС було створено Раду експортерів та інвесторів України (РЕІ) для підтримки вітчизняних експортерів шляхом розширення існуючих ринків збуту та диверсифікації потоків вітчизняного експорту.