Крим, Донбас і економіка: Зеленський назвав послам головні завдання 

Четвер, 17 грудня 2020, 12:48

Президент Володимир Зеленський на відеоконференції керівників закордонних дипломатичних установ України озвучив, які питання повинні стати пріоритетними в їхній роботі.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди". 

Основним завдання послів Зеленський назвав "працювати так, щоб Україна завжди була на порядку денному наших міжнародних партнерів".

Зеленський планує звільняти послів, які провалюють економічний напрямок

"Основний зовнішньополітичний пріоритет - встановлення миру, відновлення суверенітету, територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів", - додав він.

Зеленський сказав, що посли повинні у кожній країні ставити питання відновлення територіальної цілісності України, повернення Донбасу та Криму. 

Пріоритетом залишається подальше продовження санкцій проти Росії і робота над притягненням Росії до юридичної відповідальності за порушення міжнародного права, підкреслив глава держави.

"Увесь цей комплекс завдань - не лише завдання для послів у Берліні та Парижі. Це завдання практично для кожного посла", - сказав Зеленський. 

Він нагадав про ініціативу Кримської платформи, яку, за його словами, підтримали партнери в Європі та Північній Америці. "Закликаю активно працювати над залученням до неї країн з інших регіонів", - зазначив президент. 

Він також закликав послів активніше працювати над забезпеченням України вакциною від коронавірусу та просуванням економічних інтересів. 

Зокрема, Зеленський сказав, що планує звільняти послів, які провалюють економічний напрямок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.