Pfizer на день відклала доставку нової партії вакцини до Іспанії

Понеділок, 28 грудня 2020, 11:10

Компанія Pfizer відклала доставку нової партії вакцини проти коронавірусу в Іспанію на один день через перешкоди з логістикою.

Про це у понеділок заявив міністр охорони здоров’я країни Сальвадор Ілла, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

За словами міністра, в компанії стався інцидент, пов'язаний з контролем температури в процесі завантаження і відправки вакцин. Міністр додав, що інцидент вже вирішений.

Посол США в Росії відмовився від щеплення російською вакциною

"Вакцини будуть доступні завтра вранці в пунктах вакцинації", - сказав Ілла в інтерв'ю радіостанції Cadena SER. 

Іспанія почала кампанію з вакцинації в неділю. Міністр очікує, що до кінця літа близько 70% населення країни будуть вакциновані.

Затримка в Іспанії сталася після того, як у кількох містах Німеччини датчики температури показали, що близько 1000 доз вакцини, вироблених Pfizer і її партнером BioNTech, можливо, не були достатньо холодними під час доставки.

У своїй презентації в цьому місяці компанія BioNTech повідомила, що після вилучення вакцини з морозильної камери її можна зберігати до п'яти днів при температурі 2-8°C і до двох годин при температурі до 30°C перед використанням.

Холодильні камери, розроблені Pfizer, оснащені GPS-трекером, тому компанії можуть вирішувати потенційні проблеми зберігання в дорозі.

Вакцина Pfizer/Biontech повинна зберігатися за наднизьких температур близько -70°C перед відправкою в розподільчі центри у спеціально розроблених холодильних ящиках, заповнених сухим льодом.