У Швейцарії скасували відомі змагання через британця, який спричинив спалах коронавірусу

Четвер, 14 січня 2021, 10:02

Британського туриста звинуватили у спалаху випадків коронавірусу, який змусив чиновників скасувати знамениті гірськолижні перегони у швейцарському Лаберхорні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

На курорті Венген, де проводяться перегони, до середини грудня було зафіксовано лише 10 випадків вірусу. Але незабаром їх кількість почала зростати, і з того часу багато випадків були пов’язані з новим штамом COVID-19, вперше виявленим у Великій Британії.

В Австрії виявили новий COVID-кластер: британці на курсах гірськолижних інструкторів

Швейцарська влада визначила, що щонайменше 27 випадків пов'язані з одним британським туристом, який зупинявся в готелі у Венгені протягом різдвяних канікул.

Чиновники намагалися врятувати гонку, закривши школи та пропонуючи закрити курорт для всіх, крім спортсменів. Швейцарські чиновники з Міністерства охорони здоров'я спочатку погодились з планом, але подальший стрибок випадків на початку цього тижня спонукав їх скасувати подію.

На курорті вже розпочали масове тестування на коронавірус.

Сотні британців втекли з карантину на гірськолижному курорті в Швейцарії 

Швейцарія, на відміну від сусідніх Франції та Італії, не закривала гірськолижні схили у святковий період, заборонивши тільки роботу барів та ресторанів.

Гірськолижні перегони в Лаберхорні - одні з найбільш відвідуваних зимових спортивних змагань у світі, щороку збирають близько 30 000 глядачів. Траса Лаберхорн - це найдовший у світі спуск, де лижники можуть досягти швидкості 160 км/год.

Перегони, які є етапом Кубка світу, спочатку перенесли на австрійський гірськолижний курорт Кіцбюель, але спалах коронавірусу там спричинив ще одне перенесення, цього разу до Флахау, 100 км на схід.