Байден і Путін домовилися про переговори щодо контролю над озброєннями і кібербезпеки

Четвер, 17 червня 2021, 07:59

Президент США Джо Байден і президент Росії Владімір Путін домовилися про проведення переговорів з контролю над озброєннями і кібербезпеки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

"Я радий, що ми домовилися сьогодні почати двосторонній діалог про стратегічну стабільність, дипломатичні переговори, щоб зібрати наших військових експертів і наших дипломатів разом для роботи над механізмом, який може привести до контролю над новою і небезпечною зброєю, яке зараз з'являється", - сказав Байден.

Байден: наступні місяці покажуть, чи можна довіряти Путіну

Путін похвалив США за рішення про продовження нового Договору про скорочення ядерних озброєнь на п'ять років, тобто до 2024 року.

"Звичайно, виникає питання, що буде далі", - додав він, зазначивши, що дискусії з контролю над озброєннями будуть проведені на міжвідомчому рівні.

У питанні про кібератаки Путін відкинув звинувачення про причетність Росії, заявивши, що більшість кібератак в Росії виходять з США.

Байден в свою чергу сказав, що він попередив Путіна, що критично важлива інфраструктура, така як вода або енергія, повинна бути "закрита" для зламів чи інших атак.

"Я вказав йому, що у нас є значні можливості в кіберпросторі, і він це знає. Він точно не знає, які вони, але вони значні. Якщо вони дійсно порушать ці основні норми, ми відповімо. Але я думаю, що останнє, чого він хоче зараз, - це холодна війна", - сказав президент США.

Як повідомлялося, Байден та Путін на зустрічі у Женеві домовилися домовилися про взаємне повернення послів до Москви та Вашингтона.

Про те, чого очікувати Україні від Заходу після саміту у Женеві, дивіться у відео на youtube-каналі "Європейської правди".

Детальніше про саміт США-РФ читайте у статті - Не лише Україна: про що домовляться у Женеві Байден та Путін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.