Міста на півночі Франції обмежили продаж пального через нелегальних мігрантів

П'ятниця, 23 липня 2021, 11:19

Міста на північному узбережжі Франції обмежили продаж пального на виніс до 10 літрів на одного клієнта, щоб зупинити нелегальну міграцію через Ла-Манш.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

 "Покупка або продаж понад 10 літрів пального - бензину або дизельного палива - в ручних контейнерах заборонені", - йдеться в постанові, опублікованій в четвер, повідомляє газета La Voix du Nord.

Рекордні 430 мігрантів прибули до берегів Англії протягом одного дня

Більше пального можуть придбати лише ті, кому воно потрібне з професійних причин.

Префектура департаменту Па-де-Кале заявила, що це обмеження необхідне, враховуючи "зростаючу присутність" мігрантів, які прагнуть нелегально перетнути кордон до Великої Британії. Одним із основних засобів переправитись через Ла-Манш є човни, що працюють на бензиновому двигуні.

Обмеження діятиме протягом двох місяців та передбачає накладення штрафу в розмірі 135 євро і може зрости до 3700 євро у випадку кількаразового порушення.

У понеділок британська влада зафіксували новий рекорд - 430 нелегальних мігрантів за день прибули на британське узбережжя.

Число нелегальних мігрантів, які прибувають до Великої Британії на невеликих човнах, цьогоріч вже перевищило загальну кількість прибулих за весь 2020 рік.