Посольство США у Києві може очолити заступник помічника держсекретаря – ЗМІ

Вівторок, 6 липня 2021, 18:29

Заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент може очолити посольство Сполучених Штатів у Києві.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела у Вашингтоні, передає "Європейська правда".

Зокрема, за даними джерел, 9 липня тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін покине Київ - у відпустку і готувати візит президента України в США.

Джерела також не виключають, що замість Крістіни Квін до Києва може приїхати заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент: за словами одних - на час відсутності Квін, інші ж стверджують, що Кент пробуде на чолі посольства до офіційного призначення нового надзвичайного і повноважного посла США в Україні, яке може статися в жовтні-листопаді цього року.

Джордж Кент не тільки добре відомий в Україні, він також дуже багато знає про Україну, пропрацювавши в посольстві США в Києві дві каденції - останню в 2015-2018 роках на посаді заступника глави місії США. Кент вільно володіє українською та російською мовами, знає  таємниці всіх впливових і заможних осіб в Україні, а також добре орієнтується не тільки в надводних, але і в підводних течіях українського політичного та економічного життя.

Співрозмовники ZN.UA припускають: якщо Джордж Кент, що свого часу був активним промоутером з американської сторони створення в Україні антикорупційних органів, очолить навіть на короткий час посольство, боротьба з корупцією в нашій країні отримає новий значний імпульс і досягне нових глибин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.