Глава міжнародного комітету Бундестагу – за крок назустріч Україні в питанні членства в ЄС

Четвер, 10 березня 2022, 11:15

Голова комітету із закордонних справ Бундестагу, член правлячої СДПН Міхаель Рот висловився за "чітку європерспективу" для України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

"Вона цього заслуговує", - сказав Рот перед спеціальним самітом ЄС у Версалі.

"Україна зараз хоче стати частиною ЄС дуже швидко, це не спрацює. Але перший крок потрібно зробити зараз ", - заявив він.

Шлях до ЄС довгий, оскільки, серед іншого, мають бути досягнуті стандарти законодавства, судової системи та соціальної ринкової економіки, зазначив депутат. "Тут не може бути особливих правил" - сказав він.

Рот висловився за те, щоб надіслати чіткий, але чесний сигнал щодо перспектив щодо членства в ЄС. Він також визнав, що є країни ЄС, які більше не хочуть подальшого розширення.

У короткостроковій перспективі, за його словами, можна уявити, що існуватиме європейський економічний простір, включаючи Україну. "Мені здається, що найголовніше, що Україна зараз отримала сигнал: все буде" - сказав Рот.

Як повідомлялося, лідери ЄС на неформальному саміті в Парижі у четвер збираються пообіцяти підтримку Україні, але, ймовірно, не запропонують Україні прискорене членство в ЄС.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок раніше висловлювалася проти прискореного членства України в ЄС.

Детально про заявку України щодо членства дивіться у пояснювальному відео ЄвроПравди або читайте у статті "До ЄС у турборежимі: як та коли розглядатимуть заявку України про прискорений вступ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: