Лавров про протидію санкціям: зробимо все, щоб жоден "дядя Сем" не зруйнував нашу економіку

Четвер, 10 березня 2022, 12:57

Російський глава МЗС Сергєй Лавров заявив, що Росія давно мала стати незалежною від Заходу, і після запровадження нищівних санкцій проти неї через війну в Україні "вирішить цю проблему".

Про це Лавров заявив на пресконференції в Анталії у четвер після зустрічі з главою МЗС України, повідомляє "Європейська правда". 

"Ми вирішимо цю проблему. При чому вирішимо її так, щоб більше ніколи, жодним чином не залежати від західних партнерів - чи то від урядів, чи компаній, які абсолютно не керуються інтересами свого бізнесу, а стали інструментом політичної агресії з боку Заходу. Ми зробимо так, щоб більше ніколи у схожій ситуації не опинитися, і щоб ніякий дядя - ні Сем, ніж будь-хто інший - не могли ухвалювати рішення, спрямовані на те, щоб зруйнувати нашу економіку. Ми знайдемо спосіб, щоб більше від цього не залежати. Давно треба було це зробити", - заявив Лавров.

Британія покарала санкціями 7 топ-олігархів, включно з Абрамовичем

Він також прокоментував потенційне ембарго ЄС на російські нафту і газ, заявивши, що РФ буде мати інші ринку збуту "і вони вже є".

"Якщо вони припинять купувати нафту і газ, наш віцепрем’єр Александр Новак, який курує енергосферу, він детально розказав, що ми не будемо вмовляти купувати наші нафту і газ. Захочуть чимось замінити - заради Бога. У нас ринки для збуту будуть і вони вже є", - сказав Лавров.

На пресконференції Лавров такоє підтвердив, що бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням армії РФ.

Дмитро Кулеба заявив про відсутність прогрес щодо припинення вогню, заявивши, що РФ прив'язала його до виконання Україною вимог, висунутих президентом Путіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: