Президентка Єврокомісії розповіла про зустріч з українськими біженцями по дорозі на саміт ЄС

фото
Четвер, 10 березня 2022, 17:58

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про зустріч з українськими біженцями по дорозі на саміт ЄС, де обговорять питання членства України.

Про це вона написала у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"По дорозі на Версальський саміт я зустріла молодих українців, які втекли в безпечне місце в ЄС. Мене дуже зворушила їхня історія та хоробрість", - написала фон дер Ляєн.

"Війна Путіна змусила їх залишити все позаду. Життя, яким вони його знали, і їхні мрії. Я сказала їм, що ЄС завжди буде на їхньому боці", - додала президентка ЄК.

У Франції 10-11 лютого відбудеться саміт лідерів ЄС, на якому будуть обговорювати заявку України на членство, а також подальше посилення санкцій проти РФ, зокрема, в енергетичному секторі.

Нагадаємо, посли ЄС у понеділок обговорили заявки на вступ України, Молдови та Грузії і попросили Єврокомісію розглянути запити країн та надати свою оцінку. Тепер французьке головування в ЄС надішле три листи до Європейської комісії з проханням оцінити заявки трьох країн.

За інформацією ЗМІ, лідери ЄС на неформальному саміті в Парижі у четвер збираються пообіцяти підтримку Україні, але, ймовірно, не запропонують Україні прискорене членство в ЄС.

Раніше Кулеба висловився за те, щоб заявку України на членство в ЄС розглядали окремо від заявок Грузії та Молдови.

Детально про заявку України щодо членства дивіться у пояснювальному відео ЄвроПравди або читайте у статті "До ЄС у турборежимі: як та коли розглядатимуть заявку України про прискорений вступ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: