У Міноборони Білорусі заперечили заяву про обстріл по території країни

П'ятниця, 11 березня 2022, 18:45

У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що заява Збройних сил України про провокаційний обстріл літаками РФ прикордонного села у Білорусі задля її втягнення у війну не відповідає дійсності.

Заяву про це Міноборони поширило у своєму Телеграм-каналі.

"Інформація про завдання ударів по території Республіки Білорусь є черговою провокацією і спробою розкачати білоруське суспільство. Станом на 18:30, попри заяви українських посадовців і низки ТГ-каналів, ані засоби контролю та розвідки повітряного простору, ані підрозділи МНС, що виконують завдання у цих районах, не підтверджують інформацію", - йдеться у заяві.

Білоруське Zerkalo.io поспілкувалось з людьми, що перебувають у прикордонних селах Вороні та Копані. Співрозмовники стверджують, що не бачили літаків і не чули вибухів.

Нагадаємо, близько 16 години командування Повітряних сил ЗСУ поширило повідомлення про провокацію РФ задля втягнення Білорусі у війну.

Згідно з ним, 11 березня о 14.30 від Держприкордонслужби надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця у Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами Городичі та Тумені, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані в Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: