Потрібні реальні гарантії безпеки від серйозних країн та наших сусідів - Зеленський

Субота, 12 березня 2022, 17:02

Заміною членству в НАТО може стати отримання Україною реальних гарантій безпеки, узгоджених із РФ.

Як відмічає "Європейська правда", про це президент України розповів на брифінгу для іноземних журналістів.

 "Про НАТО нема що говорити. Тут для нас стоїть питання гарантій безпеки. Звичайно, у кожного громадянина України є своя думка з цього приводу, але НАТО повинно захистити нас в контурних речах, які залежать конкретно від НАТО. Але ми цього не отримали",-  резюмує Зеленський.

Він окреслив ключові параметри  такої угоди про гарантії безпеки для України.

"Тут питання не у назві, а  у гарантіях безпеки від союзів тих держав, які спроможні цього зробити. Ми зараз воюємо і після цієї війни більше воювати не хочемо. Ці і має бути у документі із серйозними країнами, з нашими сусідами – а ви бачете які непрості, м’яко кажете, у нас сусіди. І там мають бути всі гарантії безпеки для нас, і, я чесно кажу – і для інших держав також. Тому що сьогодні ми, а завтра хтось ще,- додає він.

Володимир Зеленський також прокоментував рішення Саміту ЄС передати Єврокомісії питання визначення готовності України стати кандидатом у члени ЄС. .

"Не всі країни Європейського союзу наразі готові. Але потрібно думати не про процедуру, а про склад. Я вважаю, що Україна - достойна країна. Наші люди показали, що вони сміливі, міцні, європейські. Вони не кинуть у біді, і вони лише посилять Європейський Союз",- заявив Зеленський.

Детальніше про вимоги Зеленського до НАТО читайте у редакційній статті Розчарування у НАТО. Чому емоції не мають знищувати майбутнє України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.