Deutsche Bahn відправила перший потяг з німецькою гуманітаркою для України

Субота, 12 березня 2022, 21:04

Deutsche Bahn відправила перший потяг "Залізного шляху" з гуманітарною допомогою для України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомило посольство Німеччини.

Перший потяг вирушив 11 березня зі станції Зеддін поблизу Берліна. У 15 контейнерах - спальні мішки, каремати, підгузки, консерви, питна вода, теплий одяг і дитяче харчування, вироби медичного призначення. Всього в Україну прибуде 350 тонн гуманітарної допомоги.

Молдова просить ЄС про фінансову допомогу через труднощі, зумовлені війною в Україні

Пожертви збираються в Німеччині вантажівками, пакуються в контейнери, а потім відправляються вантажними поїздами європейською залізничною мережею DB Cargo через кордон до України. Маршрут створили завдяки співпраці польського дочірнього підприємства DB Cargo з "УкрЗалізницею" і команд фахівців DB Schenker у Польщі.

Для підтримки "Залізного шляху" для України Deutsche Bahn відкрила гарячу лінію. Компанії і всі бажаючі зробити великі пожертви можуть звертатися на гарячу лінію для координування реєстрації та збору вантажів.

Логістична мережа компанії Deutsche Bahn також може приймати індивідуальні пожертвування. З цією метою три філії компанії Schenker у Німеччині відкрили пункти прийому гуманітарних вантажів, які наразі дуже потрібні в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.