Рейс Белград-Москва вдруге за кілька днів повернувся до Сербії через "замінування"

Понеділок, 14 березня 2022, 16:37

Літак авіакомпанії Air Serbia, що виконував у понеділок рейс Белград-Москва, був змушений повернутися у Сербію після повідомлення про замінування. 

Такий інцидент, як пише "Європейська правда", трапився вдруге за кілька днів, повідомляють сербські ЗМІ, серед яких Blic.

Рейс JU-652 з Белграда до Москви вилетів о 14.15. Після того, як в аеропорт Ніколи Тесли надійшло електронне повідомлення про те, що в літаку закладений вибуховий пристрій, літак негайно розвернувся в авіапросторі Угорщини і повернувся до Белграда. 

 

За неофіційними даними, особа, яка повідомила про бомбу в літаку, висловила своє невдоволення ставленням Сербії до Росії на тлі війни в Україні. Лист, за неофіційною інформацією, нібито надійшов з України.

Минулого тижня відбувся схожий інцидент із літаком, що летів з Белграда до Москви. Повідомлення про вибуховий пристрій на борту не підтвердилося.

Сербія не є членом ЄС і відмовилася вводити санкції проти Росії через війну в Україні, але її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Це зробило балканську країну єдиним європейським повітряним коридором, який залишився відкритим для Росії.

Авіакомпанія Air Serbia, яка в основному належить державі, подвоїла кількість прямих рейсів з Москви до Белграда до 15 на тиждень, щоб задовольнити швидко зростаючий попит. Утім, через гостру критику Сербія повернулась до довоєнної кількості авіарейсів до РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: