Мінськ просить Москву прискорено підтримати "вразливу економіку" Білорусі на тлі санкцій

Понеділок, 14 березня 2022, 16:58

Прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко просить РФ прискорити реалізацію заходів підтримки білоруської економіку у зв'язку з розширенням санкцій Заходу проти Мінська.

Про це, як пише "Європейська правда", йшлося на зустрічі білоруського і російського прем’єрів, деталі якої наводить російське агентство ТАСС.

"У цих умовах треба діяти швидко та узгоджено. Зважаючи на високу вразливість білоруської економіки до зовнішніх шоків, розраховуємо на підтримку Російської Федерації у цей непростий етап", - заявив Головченко.

Поліція Польщі відтіснила активістів, які блокували фури, що прямують до РФ і Білорусі

Він сказав, що настала "гостра необхідність оперативної реалізації тих заходів підтримки, які лежали "на потім".

Серед таких заходів Головченко назвав перенесення реструктуризації кредитної заборгованості за державними кредитами уряду та фінансових інститутів Росії, перехід на нову систему ціноутворення на російську нафту, фіксацію ціни на природний газ для Білорусі у російських рублях із прив'язкою до чинних оптових цін на газ для прилеглих російських регіонів.

Мінськ пропонує наростити постачання білоруської машинобудівної продукції на російський ринок і зняти чинні обмеження.

Крім того, Головченко вважає важливою "участь Білорусі у реалізації програм імпортозаміщення", а також "повноцінну участь оборонного сектору економіки Білорусі у реалізації заходів держоборонзамовлення Російської Федерації, зняття адміністративних бар'єрів у сфері військово-технічного співробітництва".

Як писала "ЄвроПравда", cамопроголошеному президенту Білорусі Александру Лукашенку доводиться викручуватися з усіх сил, намагаючись знайти виправдання неучасті білоруської армії у війні з Україною. Деталі у статті Вагання Лукашенка: як Білорусь намагається уникнути відправлення військ в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: