Польські дипломати в Україні допомагають у документації воєнних злочинів РФ

Вівторок, 15 березня 2022, 15:07

В МЗС Польщі заявили, що польські дипломати залишаються у Києві, Львові і Москві і, серед іншого, допомагають у документування воєнних злочинів РФ.

Про це заявив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство PAP.

"Пан посол Ціхоцький разом з двома своїми співробітниками і надалі залишається в Києві – на це є як його особиста згода, так і рішення міністра Збігнєва Рау" - сказав він.

За словами Ясіни, присутність польських дипломатів має і символічне значення і сама по собі важлива, оскільки посол допомагає полякам, які перебувають в Києві.

"Так само на вулиці Ярославів Вал залишається польський прапор. Гадаю, ми залишимось там до кінця" - сказав речник, додавши, що консул Польщі зі співробітниками також лишається у Львові.

Крім того, за словами Ясіни, зберігається польська дипломатична присутність у Росії попри різні інциденти, які спостерігалися ще до війни.

Крім того, він звернув увагу на участь польських дипломатів у документуванні воєнних злочинів РФ в Україні.

"Бачити не завжди означає потім провести розслідування. Ми знаємо, що такі злочини відбуваються. Тому варто їх документувати. І це дії, які ми будемо підтримувати – як у випадку міністерства юстиції, так і у випадку представників Міжнародного кримінального суду, які прибудуть до Польщі" - сказав Ясіна.

Він уточнив, що МЗС Польщі буде допомагати у цій справі "через дипломатів в Україні і Польщі, які будуть збирати відповідні докази".

Речник також заявив про "дипломатичнее прикриття" такої діяльності, яка покликана також "нагадати нашим західним партнерам протягом кожної з розмов, що ці злочини відбуваються і що ми збираємо докази".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: