Канада запровадила санкції проти 15 російських чиновників за підтримку вторгнення в Україну

Вівторок, 15 березня 2022, 16:33

Канада запровадила нові санкції у відповідь на вторгнення Росії в Україну, включаючи обмеження щодо 15 російських чиновників, які дозволили та підтримали вибір президента Владіміра Путіна щодо вторгнення.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у заяві МЗС Канади.

Нові заходи спрямовані на додатковий тиск на Путіна, щоб він змінив курс. Крім того, вони узгоджені  з заходами, які вживають міжнародні партнери Канади.

За даними МЗС Канади, санкції демонструють глобальну прихильність до застосування радикальних економічних заходів щодо російського керівництва, щоб послабити його здатність вести війну проти України.

"Канада не поступиться у своїй підтримці України та її народу. Президент Путін зробив вибір свого незаконного та невиправданого вторгнення, і він також може зробити вибір, щоб зупинити його, негайно припинивши безглузде насильство та вивівши свої сили. Канада без вагань вживатиме подальших дій, якщо російське керівництво не змінить курс", – заявила глава МЗС Канади Мелані Жолі.

Відомство нагадує, що після вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року Канада ввела санкції проти майже 500 фізичних та юридичних осіб з Росії, України та Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: