Республіканці закликають Байдена надати Україні системи ППО та винищувачі

Вівторок, 15 березня 2022, 23:23

У новому листі до президента США депутати-республіканці закликають Джо Байдена поставити Україні системи ППО та винищувачі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN.

У новому листі, надісланому адміністрації Байдена у вівторок, високопоставлені республіканці в Палаті представників та Сенаті закликають надати Україні системи ППО радянського та російського виробництва, щоб допомогти захиститися від агресії Росії.

ПАРЄ одноголосно ухвалила рішення про вигнання Росії та просить надати Україні засоби ППО

У листі не уточнюється, яку систему ППО необхідно надати, але президент України Володимир Зеленський закликав США допомогти йому отримати як системи ППО С-300, так і винищувачі МіГ-29.

Державний департамент працює над тим, щоб визначити, які країни наразі мають системи ППО радянського виробництва С-300, і наразі вивчає можливість їхньої передачі Україні, повідомили джерела CNN у вівторок.

У середу Зеленський виступить з онлайн-промовою перед Палатою представників і Сенатом, в якій, як очікується, він поновить свої заклики надати  додаткове озброєння, а також запровадити заборонену для польотів зону над Україною.

Окрім стратегічних і тактичних систем протиповітряної оборони, республіканці підштовхують адміністрацію Байдена негайно доставити Україні додаткові зенітні ракети Stinger і протитанкові ракети Javelin.

Лист підписали шестеро республіканців Сенату та Палати представників Конгресу США.

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив у вівторок, що ідея озброїти Україну бойовими літаками з Польщі все ще обговорюється.

Читайте також: Протиракетна допомога: що США та НАТО можуть надати Україні замість "закритого неба"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.