Орбан: Угорщина залишиться осторонь від війни в Україні

Середа, 16 березня 2022, 09:56

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна не надсилатиме Україні жодної зброї і залишиться осторонь від війни.

Про це він заявив на мітингу своїх прихильників, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

В Угорщині 3 квітня відбудуться парламентські вибори.

Шлях Орбана до переобрання ускладнений вторгненням Росії в Україну, через що його приязні стосунки президентом росії путіним піддаються критиці з боку опозиції.

Виступаючи на мітингу з десятками тисяч прихильників, Орбан сказав, що Центральна Європа є лише "шахівницею" для великих держав, і якщо Угорщина не відстоюватиме свої інтереси, вона може легко стати жертвою.

"Росія дивиться на російські інтереси, а Україна дивиться на українські. Ні США, ні Брюссель не будуть думати розумом угорців і відчувати серцем угорців. Ми повинні відстоювати власні інтереси", - сказав Орбан.

"Ми повинні триматися осторонь цієї війни… тому ми не будемо посилати жодних військ або зброї на поле битви" - заявив він.

Орбан сказав, що вибір для виборців 3 квітня буде між його партією, яка хоче миру, і лівою опозицією, "яка схиляється в нещадну, затяжну і криваву війну".

Шестипартійна опозиція на чолі з Петером Маркі-Заєм, мером маленького містечка і батьком семи дітей, різко розкритикувала відносини Орбана з Росією, заявляючи, що Орбан побудував неліберальну державу за моделлю путіна, з нестримною корупцією та обмеженнями свободи ЗМІ. . Уряд заперечує звинувачення.

Орбан засудив російське вторгнення і заявив, що Будапешт не накладе вето на санкції ЄС, узгоджені проти Росії, але вони не повинні впливати на постачання енергоносіїв Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.