Глава МЗС Британії: щоб переговори між РФ і Україною мали успіх, Путін має вивести війська

Середа, 16 березня 2022, 11:22

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс сказала, що вона скептично ставиться до мирних переговорів між Росією та Україною, і сказала, що президент Росії Владімір Путін повинен вивести війська, щоб вони досягли успіху.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Я скептично ставлюся до мирних переговорів, поки Путін все ще веде війну в Україні. Він повинен застосувати режим припинення вогню і вивести свої війська, щоб мирні переговори сприймалися серйозно", - сказала Трасс.

"Якщо ми не зробимо так, щоб Путін програв в Україні, велика ймовірність, що він захоче йти далі. Ми повинні зупинити його за будь-яку ціну. Вкрай важливо, щоб ми зупинили Путіна, він є справжньою загрозою, з якою стикається світ ", - додала вона.

Відповідаючи на запитання, що вона має на увазі під "будь-якою ціною", Трасс відповіла: "Ми повинні зробити все можливе, щоб запровадити жорсткі санкції проти російського режиму... Зараз ми посилаємо протиповітряну зброю (в Україну), тому що ми не хочемо, щоб цей конфлікт зайшов далі. Тому зараз ми повинні бути жорсткими".

За її словами, у цьому напрямку потрібно працювати і з тими країнами, з якими у Заходу є серйозні розбіжності з інших питань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: