Шість країн скликали екстрене засідання Радбезу ООН через Україну

Четвер, 17 березня 2022, 10:19

США, Велика Британія, Франція, Албанія, Норвегія та Ірландія скликали екстрене засідання Радбезу ООН через погіршення гуманітарної ситуації в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Засідання відбудеться у четвер.

"Росія вчиняє військові злочини і націлена на цивільних осіб. Незаконна війна Росії проти України є загрозою для всіх нас", - повідомила британська дипломатична місія при ООН у своєму Twitter пізно ввечері в середу.

Росія попросила відкласти голосування в Раді Безпеки ООН щодо розробленої нею резолюції про "гуманітарну" ситуацію в Україні.

Голосування, яке спершу заплановано на середу, а потім перенесене на день четверга, має бути призначене на ранок п’ятниці - якщо проєкт не буде повністю скасований через відсутність підтримки з боку союзників Москви.

Представник України в ООН Сергій Кислиця назвав звернення Росії до членів ООН "кричущим лицемірством".

"Член ООН, можливо, захоче двічі подумати, перш ніж зануритися в кров дітей і дорослих, страчених російськими військовими в Україні", - додав він.

За даними інших дипломатичних джерел, також ведуться переговори щодо того, щоб президент України Володимир Зеленський міг виступити перед Генеральною Асамблеєю ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: