Прем'єр Іспанії про падіння дрона в Загребі: ЄС і НАТО повинні зробити висновки

Четвер, 17 березня 2022, 14:52

Європейський союз і НАТО повинні винести уроки з "помилки", пов'язаної з катастрофою безпілотного літального апарату в Загребі минулого тижня.

Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у Мадриді після зустрічі зі своїм хорватським колегою Андрієм Пленковичем, пише "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

"Ми повинні вивчити цей потенційний ризик та помилку, тому що ми можемо зіткнутися з війною. Це є серйозною загрозою для всіх союзників. Це могло статися у Мадриді, тому ми маємо уважно стежити за цими ситуаціями", - сказав Санчес.

Перед зустріччю Пленкович відвідав базу НАТО за 20 км від Мадрида. Він сказав, що з'ясовується, чи була аварія випадковою, саботажною чи навмисною.

Два прем'єр-міністри також обговорили вторгнення Росії в Україну.

"Ніхто не хоче цієї війни. Окрім однієї людини. Ми нічого не маємо проти росіян, але проти путінського режиму маємо. Путін недооцінив реакцію народу України та великої кількості країн ЄС та НАТО", — сказав Санчес, додавши, що санкції проти Росії.

Генсек НАТО раніше заявив, що безпілотний літальний апарат, який впав у Загребі минулого тижня, не мав жодного озброєння і збився з курсу.

Нагадаємо, в ніч на 11 березня безпілотник впав у Загребі біля студентського гуртожитку, вибивши кратер радіусом близько трьох метрів. Від вибуху постраждали близько 40 припаркованих автомобілів. 

Хорватські спеціалісти вважають, що це Ту-141  "Стриж" радянського виробництва, що використовувався у 1980-х роках. 

За словами радника міністра оборони України Маркіяна Лубківського, безпілотник, що впав у Загребі - не український.

Журналісти звернули увагу, що район Загреба, де впав апарат, зветься так само як село на Житомирщині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.