Блінкен повторив слова Байдена про те, що Путін - воєнний злочинець

Четвер, 17 березня 2022, 20:47

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що погоджується з оцінкою президента Джо Байдена про те, що президент Росії Володимир Путін є воєнним злочинцем.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

"Вони посилили бомбардування із метою зламати волю народу. Вчора президент Байден заявив, що, на його думку, в Україні скоєно воєнні злочини. Особисто я згоден. Умисне завдання ударів по мирних жителів — це воєнний злочин. Після руйнувань останніх трьох тижнів мені важко зробити висновок, що росіяни чинять інакше. Наслідки війни Москви відчуваються у всьому світі", - сказав він.

Блінкен також повідомив, що американські експерти займаються документуванням та оцінкою можливих воєнних злочинів в Україні.

"Ми подбаємо про те, щоб наші висновки допомогли міжнародним зусиллям щодо розслідування воєнних злочинів та притягнення винних до відповідальності", — сказав він.

У середу Байден вперше назвав президента Росії Владіміра Путіна "воєнним злочинцем",  а у четвер він назвав його "кривавим диктатором" і "чистим головорізом".

Посадовці США, включаючи Байдена, раніше не заявляли, що в Україні скоюються воєнні злочини. Вони говорили, що триває розслідування щодо того, чи можна використовувати цей термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: