Сенат США може відхилити заборону імпорту енергоносіїв із РФ – ЗМІ

Четвер, 17 березня 2022, 23:21

Сенатори вважають суперечливою ініціативу про встановлення ембарго на імпорт російських енергоносіїв.

Як повідомляє  "Європейська правда", про це, посилаючись на свої джерела у Сенаті, пише CNN.

Минулого тижня цей законопроєкт схвалила Палата представників – нижня палата Конгресу США.  Попри це, за даними CNN, сенатори вважають цю ініціативу суперечливою.

При цьому ледь не єдиним, хто публічно її критикує є  сенатора Джо Манчін, який очолює комітет з питань енергетики. За його словами, законопроєкт Палати представників слабший за ініціативу виконавчої влади, а тому він  жодних причин для підтримувати ініціативу, який не відповідає урядовій політиці.

Нагадаємо, 8 березня у Білому домі оголосили про зупинення імпорту російської нафти та газу. Це означає, що нові контракти на закупівлю сирої нафти та певних нафтопродуктів, зрідженого природного газу та вугілля будуть заборонені негайно, а існуючі контракти мають бути розірвані протягом 45 днів. Також американським компаніям та інвесторам заборонено інвестувати  в енергетичний сектор Росії.

Однак вже 10 березня Палата представників схвалила законопроєкт про заборону імпорту енергоносіїв із Росії.

При цьому переважна більшість (майже 80%) американців підтримує припинення імпорту США російських енергоносіїв у відповідь на вторгнення Росії в Україну, незважаючи на зростання цін на бензин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: