Фінляндія готується до потенційної гібридної атаки з використанням мігрантів, як у Польщі

П'ятниця, 18 березня 2022, 09:32

Фінляндія готує законодавчі зміни на випадок гібридної атаки проти неї з використанням мігрантів, на зразок того, як зробив режим Лукашенка на кордоні з Польщею та Литвою у 2021 році.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Euractiv.

Йдеться про запровадження нових процедур розгляду заявок на притулок, що дозволить розглядати потенційно необгрунтовані заявки на кордоні або в прикордонних населених пунктах, також там будуть створені нові центри для розміщення людей. При цьому прохачі притулку не зможуть подорожувати у межах Фінляндії чи рушити до інших країн ЄС. 

Прем’єрка Санна Марін торкнулася цього питання на спільному брифінгу з канцлером Німеччини 16 березня. 

"Ми маємо бути реалістичними і прагматичними. Можна бачити, яку агресивну зовнішню політику зараз провадить Росія, атакуючи інші країни і видаючи це за захист своїх громадян", - зазначила вона.

Того ж дня посольство РФ у Гельсінкі закликало своїх громадян скаржитися їм на випадки "мови ненависті, дискримінації та порушення прав людини щодо росіян", яких у 5-мільйонній Фінляндії проживає близько 30 тисяч.

Зазначається, що в країні були випадки "неприйнятного ставлення" до росіян і російськомовних після 24 лютого, втім, скільки та які саме - не уточнюється. 

Топ-посадовці і поліція застерегли, що будь-які подібні інциденти грають на руку Кремлю і дозволяють збирати аргументи для виправдання своєї пропаганди і потенційних гібридних операцій. 

Група Anonymous після заклику посольства РФ закликала завалити їхню гарячу лінію спамом, зазначивши, що фактично посольство просить росіян у Фінляндії доносити на всіх, хто якось негативно висловлюється про Росію. 

Зазначимо, зі зростанням воєнної загрози для України та після вибуху повномасштабної війни, у Фінляндії, яка сама в XX сторіччі зазнала схожої агресії СРСР, активізувалися дискусії про доцільність вступу в НАТО, а підтримка потенційного членства зросла до рекордних показників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: