Румунія проти безпольотної зони над Україною

П'ятниця, 18 березня 2022, 14:29

Запровадження безпольотної зони над Україною може стати підґрунтям для розширення конфлікту в Україні.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс на пресконференції зі своїм естонським колегою Аларом Карісом, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

"Ця позиція дуже ясна, і Румунія підтримала цю позицію", - сказав Йоганніс, додавши, що НАТО не хоче військового конфлікту з Росією.

Естонський парламент раніше закликав "країни-члени ООН вжити негайних кроків щодо створення безпольотної зони, щоб запобігти масовим жертвам серед цивільного населення в Україні".

Каріс наголосив на складності пропозиції створення безпольотної зони, тому що НАТО і Росія вступлять у прямий конфлікт, а Північноатлантичний альянс хоче цього уникнути.

Каріс додав, що резолюція парламенту показує, що Естонія хоче, щоб західні союзники зробили більше, ніж зараз робить НАТО.

Обидва лідери закликали до суттєвого посилення всього східного флангу НАТО через агресію Росії та її військову присутність у Білорусі.

Нагадаємо, Сейм Латвії ухвалив рішення, в якому закликає країни ООН негайно домовитися про заходи щодо створення безпольотної зони над Україною, щоб уберегти життя людей.

Раніше аналогічне рішення із вимогою закрити небо над Україною ухвалив Сейм Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.