Естонія планує збільшити витрати на оборону

Субота, 19 березня 2022, 08:44

Міністр оборони Естонії Калле Лаанет заявив, що країна планує збільшення видатків на оборону до 2,5% від ВВП.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Королівський танковий полк Великої Британії, що знаходиться в Естонії з вересня минулого року, у п'ятницю передав командування Бойовою групою НАТО в Естонії Уельському королівському полку, що прибув недавно.

Але британські танкісти не покидають Естонію та затримаються в країні ще на кілька місяців. Бойова група НАТО тепер налічує 2000 військовослужбовців Британії, Данії та Франції.

"Ми не можемо сказати, що цього достатньо. Звичайно, сюди треба більше військ. Не лише солдати, а й танки, і ППО. Це має бути все разом", - сказав міністр оборони Естонії Калле Лаанет.

Також міністр зазначив, що для зміцнення обороноздатності всього Балтійського регіону наразі прямують і додаткові сили США. Але, крім допомоги союзників, Естонія планує збільшити свій оборонний бюджет до 2,5% ВВП, як це зробили в Литві.

"Якщо наступного вівторка уряд прийме "Нарвський пакет", тому що засідання уряду буде в Нарві, то у нас теж буде 2,5%, як у Польщі та Литві. І я сподіваюся, що решта партнерів ухвалить таке ж рішення", - наголосив Лаанет.

Вперше з моменту свого створення в 2017 році бойова група НАТО одночасно складатиметься з сил Великої Британії, Франції та Данії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: