Зеленський закликав Німеччину не бути спонсором військової машини РФ

Понеділок, 21 березня 2022, 12:19

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян Німеччини припинити бути спонсорами російської військової машини.

Про це він заявив у відеозверненні до учасників акції на підтримку України в Берліні, поширеному на сторінці Офісу президента в понеділок.

Німці, ви маєте силу. Європа, ви маєте силу, потужнішу за ракети, потужнішу за будь-які танки, без торгівлі з вами, без ваших компаній і банків у Росії не буде грошей на цю війну" - сказав Зеленський.

За його словами, коли Німеччина домовлялася з Росією про постачання газу, Україна попереджала, що це небезпечно. "Ми говорили, що потрібні санкції, щоб не розпочалася ця війна" – зазначив він.

"Не спонсоруйте військову машину Росії, жодного євро для окупантів, закрийте для них усі ваші порти, не постачайте товари, відмовляйтеся від російських енергоресурсів, тисніть, щоб Росія пішла з України", - сказав Зеленський.

"Я вірю, що мир можливий, але ви маєте діяти, щоб до миру прийти. Щоб знову на наших вулицях було так само безпечно, як у вас", - наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: