Лондон готується взяти на себе управління британським підрозділом "Газпрому" - Bloomberg

Понеділок, 21 березня 2022, 18:18

Уряд Великої Британії готується тимчасово взяти на себе управління британським підрозділом "Газпрому", який займається роздрібною торгівлею у країні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Дочірня компанія Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd. є головним кандидатом на потрапляння до спеціального адміністративного режиму Британії, якщо вона не зможе забезпечити безперервність поставок. Чиновники уважно стежать за ситуацією в компанії, яка має понад 30 000 бізнес-клієнтів.

Приготування уряду Британії — остання ознака того, що контрольована Росією компанія зазнає тиску через вторгнення в Україну.

Енергетичні компанії відмовляються від співпраці з підрозділами "Газпрому" з оптової торгівлі, і лише кілька великих європейських енергетичних компаній все ще ведуть справи з компанією на позабіржовому ринку.

Ніхто в роздрібному підрозділі, який торгується як "Газпром енергія" і постачав понад п'яту частину британського комерційного газу в 2020 році, не зміг прокоментувати ситуацію. Дочірня компанія управляється з офісів у Лондоні та Манчестері та забезпечує підприємства та державні установи, у тому числі підрозділи британської Національної служби охорони здоров'я.

Річний обсяг енергії, що поставляється роздрібним підрозділом, приблизно вдвічі вищий, ніж у Bulb Energy Ltd., постачальника побутової енергії, яким наразі управляють британські адміністратори.

Почасти через свій розмір "Газпром енергія", швидше за все, потрапить прямо в спеціальне управління, а не через процес регулятора Ofgem, який із серпня використовувався для перерозподілу клієнтів понад двох десятків побутових постачальників.

Клієнти "Газпром енергії" не захищені ціновою стелею Ofgem, яка обмежує вартість енергії лише для домашніх господарств. Якщо їх контракти будуть скорочені, багатьом доведеться підписувати угоди за набагато вищими ставками, ніж вони сплачують нині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: