Посол Британії підтримує можливий візит Джонсона до Києва

Понеділок, 21 березня 2022, 19:12

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс підтримала можливий візит до Києва прем'єр-міністра Бориса Джонсона, якщо вдасться вирішити питання безпеки.

Про це вона сказала у коментарі ВВС, пише "Європейська правда".

Сіммонс сказала, що прем'єр-міністр зробив "блискучу роботу", продемонструвавши солідарність з Україною, особливо у своїх бесідах із президентом Володимиром Зеленським.

"Будь-яка участь важлива, щоб допомогти підтримати той винятковий моральний дух, який президент демонструє, згуртовуючи країну і залишаючись у столиці", - сказалп Сіммонс.

Вона відмовилася коментувати, що Джонсон порівняв боротьбу українців із російським вторгненням, із британцями, які голосують за Brexit, що минулими вихідними викликало широку критику.

Сіммонс високо оцінила роль Британії у підтримці України "на всіх рівнях", пославшись на військову та гуманітарну підтримку, дипломатичну участь та схему "Дім для України".

Але вона сказала, що виклик триває, і союзники мають бути "готові на кожному етапі", якщо вторгнення переміститься на захід або Росія застосує "потужнішу і сміливішу" зброю в умовах "експоненційної кризи".

Сіммонс, яка зараз перебуває в Польщі після переїзду з тимчасової бази у Львові на початку цього місяця, сказала, що не планує повертатися до Лондона: "Ми маємо бути якомога ближче до України".

У понеділок таблоїд Daily Mail повідомив, що Джонсон розглядає можливість поїздки до Києва, щоб продемонструвати підтримку боротьбі України проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: