Президент Польщі: потрібна нова концепція НАТО

Вівторок, 22 березня 2022, 20:11

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що НАТО має розробити нову концепцію з урахуванням військового вторгнення Росії на територію України.

Про це він заявив у Бухаресті на пресконференції з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом, пише "Європейська правда" з посиланням на TVN24.

"На тлі того, що сталося в Україні, перед безпрецедентною російською агресією проти цієї вільної, незалежної, суверенної держави,...для нас, але і для всієї Європи - а можна сказати, що і для світу - потрібна нова концепція НАТО" , - сказав Дуда.

За його словами, нова стратегічна концепція НАТО, яка зараз розробляється, повинна враховувати зміни, які явно були викликані російською агресією проти України.

"НАТО має враховувати це у майбутньому. Я вважаю, що присутність НАТО в наших країнах має змінити свій профіль", - зазначив він.

Дуда пояснив, що має бути "оборонна, постійна присутність сил Північноатлантичного альянсу на нашій землі".

Він також наголосив, що на саміті НАТО, який розпочнеться в четвер, слід особливу увагу приділити ситуації в Україні та Грузії.

"Засідання комітетів НАТО-Україна та НАТО-Грузія мають бути проведені, щоб показати, що ми пам'ятаємо про ці країни і що питання безпеки є основним питанням для цих країн як вільних, демократичних країн, які мають право на самовизначення, і люди, які в них проживають, мають право на вільне і безтурботне нормальне життя, - сказав польський президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: