Шольц розповів, як застеріг Путіна від використання біологічної та хімічної зброї

Середа, 23 березня 2022, 14:01

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що попередив президента Росії Владіміра Путіна під час прямих переговорів не використовувати біологічну або хімічну зброю в Україні.

Про це Шольц розповів в інтерв’ю виданню Die Zeit, пише "Європейська правда".

"У прямій розмові я застеріг президента Путіна від застосування біологічної чи хімічної зброї. Російські заяви про те, що Україна розробляє біологічну та хімічну зброю або що США мають намір використовувати таку зброю в Україні, жодна з яких не відповідає дійсності, видаються мені прихованою загрозою, яку сам Путін розглядає для використання такої зброї", - сказав Шольц. 

Генсек НАТО застеріг Росію від використання хімічної зброї

"Ось чому мені було важливо сказати йому дуже чітко і прямо: це було б неприйнятно та не можна пробачити. Ніхто не повинен навіть думати про це", - додав канцлер Німеччини.

Він підтвердив готовність до подальших санкцій проти Росії у разі ескалації.

Як повідомлялося, уряди країн Європейського Союзу розглянуть питання про накладення нафтового ембарго на Росію у зв’язку з її вторгненням в Україну.

Дипломати ЄС заявили, що російська атака з використанням хімічної зброї або потужне бомбардування Києва може стати причиною енергетичного ембарго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: