Україна готує проєкт резолюції Генасамблеї ООН щодо гуманітарної катастрофи через дії РФ - постпред

Середа, 23 березня 2022, 16:20

Україна спільно з дружніми країнами готує проєкт резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо гуманітарної катастрофи у зв’язку з бойовими діями, з акцентом на відповідальність за неї Російської Федерації.

Про це в інтерв’ю "Голос Америки" розповів постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, пише "Європейська правда".

Він зазначив, що минулого тижня Росія фактично капітулювала, відкликавши свій проєкт "гуманітарної" резолюції на засіданні Ради безпеки ООН - зрозумівши що якщо поставить на голосування, він не буде мати шансів на успіх навіть без потреби застосовувати право вето іншими постійними членами Ради безпеки. 

"Оскільки Рада безпеки ООН виявилася нездатною підготувати проєкт гуманітарної резолюції, який би містив чіткі формулювання щодо того, хто є агресором, хто є винним у гуманітарній катастрофі, ми разом з партнерами підготували проєкт резолюції Генасамблеї і запропонуємо найближчими днями проголосувати за цей проєкт", - розповів Сергій Кислиця. 

Нагадаємо, 2 березня Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, в якій засуджує вторгнення Росії в Україну і закликає Москву негайно вивести всі сили з України: Текст рішення ООН про агресію РФ проти України. Коментований переклад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: