В МЗС Польщі не виключають видворення російського посла

Четвер, 24 березня 2022, 12:13

Заступник глави МЗС Польщі Марчин Пшидач не виключає, що Варшава може вислати з країни і російського посла.

Про це він сказав в ефірі RMF FM, повідомляє "Європейська правда".

Пшидач наголосив, що поки Росія не виведе війська з України — будь-яких широких політичних, економічних чи культурних відносин з РФ у Польщі не буде.

Він додав, що не виключено, що польська сторона також дасть наказ послу Росії у Варшаві Сергєю Андрєєву покинути країну.

"На першому етапі ми зосередилися на конкретних кроках – санкції, допомога Україні, заохочення наших західних партнерів підтримувати Україну. Відкликання чи висилка послів також має таке символічне значення. Я не скажу, що це не важливо – але можна залишити собі такий привілей на майбутнє. На даному етапі такого рішення немає. Можливо, воно буде прийнято в майбутньому", - визнав Пшидач.

Російський посол у Польщі Сергєй Андрєєв був викликаний у польське МЗС в середу вранці, де йому вручили ноту про видворення 45 російських дипломатів, яких підозрюють у шпигунстві.

За словами Марчина Пшидача, польська сторона наразі очікує відповідь РФ на висилку дипломатів і в залежності від того, яка кількість польських дипломатів буде вислана залишає за собою право на додаткові кроки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: