Саміт ЄС висловив підтримку європейським прагненням України, закликав ЄК до дій

П'ятниця, 25 березня 2022, 07:03

Саміт ЄС підтвердив визнання європейських прагнень України і закликав Єврокомісію підготувати висновок щодо готовності України отримати статус кандидата на вступ до ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у висновках саміту.

"Європейський союз підтримує Україну та її народ, і Європейська рада підтверджує Версальську декларацію, визнаючи європейські прагнення та європейський вибір України, як зазначено в Угоді про асоціацію" - йдеться у висновках.

Європейська рада повторила своє запрошення до Єврокомісії надати свій висновок щодо готовності України отримати статус кандидата на вступ до ЄС відповідно до відповідних положень договорів.

Нагадаємо, у Єврокомісії обіцяють якомога швидше підготувати офіційний висновок щодо готовності України отримати статус кандидата на вступ до ЄС.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський оприлюднив інформацію щодо держав, які у закритих дискусіях висловлювали скептицизм щодо вступу України до Євросоюзу та тих, хто вагався з цього питання.

Детальніше - у статті "Європейської правди" Від Литви до Угорщини: хто в Європі підтримує, а хто блокує швидкий вступ України до ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: