Німеччина планує до літа вдвічі скоротити імпорт нафти з Росії

П'ятниця, 25 березня 2022, 11:29

Німеччина оголосила про намір до літа вдвічі скоротити імпорт нафти з Росії і до осені стати незалежною від вугілля з РФ.

Про це повідомив міністр економіки і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек, пише "Європейська правда" з посиланням на видання Bild.

"Очікується, що до середини цього року імпорт російської нафти до Німеччини скоротиться вдвічі", - сказав він у Берліні в п’ятницю. 

США і ЄС створять цільову групу з метою зменшення залежності Європи від газу і нафти з РФ

До кінця року Німеччина, за його словами, планує стати "майже незалежною" від російської нафти. Відмова від російської нафти, як і від вугілля, проходить "швидкими темпами".

"Компанії не продовжують термін дії контрактів з російськими постачальниками і переходять до інших постачальників. І в шаленому темпі", - сказав Габек.

За його словами, залежність від вугілля з РФ знизиться з 50 до приблизно 25 відсотків у найближчі тижні. До осені можна буде стати незалежним від російського кам'яного вугілля.

Експосол США запропонував формулу покупки нафти РФ без перерахунку грошей агресору

З газом, за словами Габека, процес триває трохи довше і ембарго на поставки блакитного палива наразі неможливе. Стати "в значній мірі незалежною" від російського газу Німеччина очікує "до середини 2024 року". З цією метою Габек минулих вихідних здійснив поїздку до Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Залежність Європи від російського газу та нафти виявилася головною точкою спотикання в зусиллях Заходу покарати Москву за її вторгнення в Україну. У той час як США заборонили імпорт російських енергоносіїв, Європі набагато важче припинити такі постачання.

У п’ятницю США і ЄС оголосили, що створять цільову групу з метою зменшення залежності Європи від газу і нафти з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: