У Грузії несхвально відреагували на заклик глави РНБО України відвоювати окуповані РФ території

Понеділок, 28 березня 2022, 09:24

У правлячій партії Грузії та опозиції негативно відреагували на слова секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олексія Данілова про те, що якби інші сусіди РФ зараз спробували відбити окуповані Росією власні території, це дуже допомогло би Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Новости-Грузия".

Депутат від "Грузинської мрії" Михаїл Сарджвеладзе заявив, що неприємно вражений. "Це не буде допомогою чи полегшенням для України. Розширення війни, відкриття фронтів та ескалація у будь-якому випадку небажані. Про це кажуть і в НАТО та європейських державах", - прокоментував він. 

Ще один депутат "Мрії", голова парламентського комітету із зовнішніх зв’язків натякнув, що вважає ідею абсурдною. "Секретар РНБО закликає Грузію та інших відмовитись від політики мирного відновлення територіальної цілісності, відкривши другий фронт для руйнування наших міст і сіл, щоб гинули і грузинські жінки й діти? Це правда?" - запитав він у своєму Facebook.

Сандро Раквіашвілі від опозиційної "Гірчі" сказав, що для нього ця заява неприйнятна і Грузія не повинна намагатись повернути Абхазію військовим шляхом, навіть маючи шанси на успіх, і діяти виключно політичними інструментами. 

Бачо Долідзе з "Єдиного національного руху" наголосив, що Грузії варто максимально допомагати Україні, не перетворювати Грузію на країну, що допомагає РФ обходити санкції, та "не підіймати ажіотаж" довкола слів Данілова. 

"Ви знаєте, що питання відновлення нашої територіальної цілісності проходить через мирну політику, мирні дії, і так має продовжуватися. Тому я думаю, що не варто підіймати ажіотаж довкола цієї емоційної заяви", - сказав Долідзе. 

26 березня Данілов в ефірі телемарафону висловив думку, що якби сусіди РФ скористались зосередженістю зусиль Путіна на Україні та спробували зараз повернути власні окуповані території, це дуже допомогло би Україні. Як приклад він навів Карабах, де Азербайджан вже почав діяти, і зазначив, що це шанс також для Грузії і Молдови. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: