Іспанія готує план прямої допомоги людям і бізнесу через економічні наслідки війни в Україні

Понеділок, 28 березня 2022, 14:19

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес анонсував план прямої допомоги обсягом 6 млрд євро домогосподарствам і підприємствам, щоб пом’якшити економічні наслідки війни в Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє El Pais.

Йдеться насамперед про надвисокі ціни на енергоносії. Додатково планується 10 млрд євро на гарантовані державою кредити. Відтак загальний обсяг пакета складає 16 млрд євро.

Передбачається, що план буде погоджений урядом у вівторок і діятиме до 30 червня. 

Серед іншого, передбачається знижка на пальне для усіх громадян на 20 євроцентів за літр, замороження орендної плати - протягом трьох місяців зростання можливе не більш ніж на 2%, додатковий захист від звільнення, для компаній - відтермінування виплат за кредитами.  

"Зупинити війну - не в силах жодного європейського уряду, лише Путіна, який, ми сподіваємося, буде притягнений до відповідальності за свої злочини. Ми не можемо пообіцяти, що ви не відчуєте наслідки війни, але будемо працювати над тим, щоб захистити бізнес і працівників і щоб навантаження розподілялося рівномірно, щоб захищати найменш захищених", - зазначив Педро Санчес. 

23 березня Єврокомісія схвалила тимчасові заходи, які дозволять державам-членам вдаватися до державної допомоги для підтримки економіки в контексті вторгнення Росії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: