На півночі Італії запроваджують штрафи за марнування води через аномальну посуху

Вівторок, 29 березня 2022, 11:24

У деяких містечках на півночі Італії мерії оголосили граничні нормативи споживання води та встановили штрафи за перевищення у зв’язку з посухою. 

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда". 

Зима 2021-22 років видалася в Італії однією з найбільш посушливих за останні 65 років, опадів було на 80% за нормальні середні сезонні показники. На півночі країни місцями повноцінних опадів не було три місяці і більше. Так, у п’ємонтському містечку Кварона кажуть, що дощу не було з 8 грудня. Рівень води у річці По досягнув мінімуму з 1972 року. 

У зв’язку з цим низка міст у П’ємонті, Лігурії, Ломбардії і Трентіно встановили обмеження на споживання води - вимикають фонтани, вимикають подання води у певні години, або ж забороняють використовувати воду для зрошення садів, миття авто і наповнення басейнів. Порушникам загрожують штрафи до 500 євро.

У селищі Баджадо у Лігурії централізоване подання води вимикають з 20:00 до 8:00. "Джерела висихають. Води з гір більше не надходить, тому ті обсяги води з крана, які вдається забезпечити, використовуються для їжі та прання", - розповідає мер Франческо Лаура.

Нагадаємо, останнє літо в Італії позначилося аномальною спекою і лісовими пожежами, тоді як на півночі декілька разів ставались надпотужні зливи, призводячи до руйнівних повеней - як і в низці інших країн Європи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.