Shell передаcть українським біженцям прибуток від контракту з російською нафтою

Субота, 5 березня 2022, 23:49

Найбільша європейська нафтова компанія Shell Oil заявила, що передасть прибутки від нещодавньої закупівлі російської сирої нафти фонду, призначеному для допомоги українським біженцям.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

"Ми передамо прибуток від обмеженої кількості російської нафти, яку ми маємо придбати, до спеціального фонду. Ми працюватимемо з партнерами з допомоги та гуманітарними агентствами протягом найближчих днів і тижнів, щоб визначити, куди варто спрямувати ці кошти,  щоб максимально полегшити страшні наслідки цієї війни для народу України", -стверджується в заяві компанії.

Нагадаємо, навколо Shell Oil виник гучний скандал, коли стало відомо, що компанія купила партію російської нафти із значною знижкою. У Shell заявили, що мова йшла про виконання контракту, укладеного ще до російського вторгнення.

Такі пояснення, втім, не  задовольнили міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу. За його словами, ця  нафта "пахне українською кров'ю".

"Я закликаю всіх свідомих людей по всьому світу вимагати від транснаціональних компаній розірвати всі ділові зв'язки з Росією", - додав український міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: