ЄБРР виділяє "пакет стійкості" обсягом 2 млрд євро для України і її сусідів

Середа, 9 березня 2022, 15:48

Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив про виділення так званого "пакету стійкості" обсягом 2 млрд євро у зв’язку з війною в Україні.

Як пише "Європейська правда", про це оголосила пресслужба ЄБРР 9 березня.

Пакет допомоги підтримало правління ЄБРР і це перший пакет підтримки. Гроші будуть спрямовані на підтримку "людей, компаній і країн", які постраждали внаслідок війни. 

"Фінансування буде надано у стислі терміни для підтримки українських компаній, зокрема, у вигляді відтермінованих кредитів, підтримки ліквідності, торгового фінансування", - зазначають у повідомленні. Можлива допомога компаніям з переїздом, щоб вони могли продовжувати діяльність, а також екстрена підтримка для невідкладних реформ. 

Кошти для країн-сусідів України передбачені для допомоги у зв’язку з приїздом біженців, пом’якшення наслідків війни та санкцій для їхнього енергетичного сектору, підтримання ліквідності для малого та середнього бізнесу. 

Банк зазначає, що планує активно допомагати у майбутній відбудові України у співпраці з ЄС, США та іншими міжнародними фінансовими установами. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: