Макрон розповів, за яких умов може приїхати до Києва

Вівторок, 12 квітня 2022, 17:04

Президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що розглядає новий візит до України лише у випадку, коли це допоможе чогось досягти, і не хоче, щоб він був суто символічним.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у коментарі BFMTV.

Еммануель Макрон нагадав, що приїздив до Києва та до Москви на початку лютого, приблизно тоді ж, коли й канцлер Німеччини, у спробі запобігти війні, а потім "постійно телефонував президенту Зеленському та Путіну - на прохання Зеленського".

"Я готовий поїхати до Києва чи якогось іншого українського міста, але не робитиму цього суто для протокольного візиту. Я поїду, якщо цей візит дозволить запустити якийсь новий процес - я хочу, щоб з цього була користь", - сказав Макрон.

"Що хочуть від мене наші співвітчизники - щоб я зробив усе можливе, щоб спробувати зупинити війну, щоб я захистив французів від розширення цієї війни, щоб на Росію накладалися санкції, щоб ми були на боці Україні і щоб робилося все задля уникнення ескалації. Я це роблю.  Якщо обставини складуться так, що можна буде зрушити діалог між президентом РФ і президентом України - можливо, тоді цей візит буде корисним. Щоразу, коли це буде корисно, я це робитиму", - додав президент Франції. 

Нагадаємо, днями до Києва приїздили прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон та прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте. 

Війна війною, а Джонсон та Зеленський пішли гуляти Києвом. Ось що з цього вийшло

8 квітня приїхали президентка Єврокомісії та головний дипломат ЄС, а також прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер. 

Перші візити найвищого рівня після початку повномасштабної війни почалися з 15 березня, коли до столиці разом прибули прем'єр та віцепрем'єр Польщі і прем'єри Чехії та Словенії.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.