Естонська спецслужба пояснила, чим "незручні" санкції проти РФ корисні Естонії

Вівторок, 12 квітня 2022, 17:46

У Поліції безпеки Естонії зазначили, що санкції проти Росії йдуть на користь самій Естонії, тому що важливі економічні зв’язки з РФ можуть ставати джерелом загрози.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ERR, наводячи заяву відомства.

"Чим менше економічних зв’язків буде мати Естонія з Росією - тим вищою буде безпека Естонії", - зазначили у службі. Там наголосили також, що чим сильніший санкційний тиск на Росію, чим більш ізольованою стане її економіка - тим меншими ставатимуть її ресурси на агресивну війну. 

Відомство закликало естонський бізнес утриматися від сумнівних проєктів, пов’язаних з підсанкційними країнами, тому що це створює ризики для Естонії та її союзників, а в певний момент може вдарити по самих компаніях. 

Поліція безпеки зауважує, що, крім того, такі естонські підприємці можуть використовуватися для політичного впливу - тиску на уряд країни чи громадську думку в інтересах РФ.

Як повідомлялося, естонська поліція почала просити водіїв з георгіївськими стрічками на авто знімати їх. Також посилили такий контроль на кордоні, в окремих випадках - з анулюванням віз порушників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: