Скандальні вибачення перед українцями: Сенат Польщі не зміг відправити у відставку спікера

Вівторок, 12 квітня 2022, 22:44

Польський Сенат (вища палата парламенту) відмовив у пропозиції представників правлячої партії "Право і справедливість" відправити у відставку маршалка (спікера) Томаша Гродзького.

Про це пише "Європейська правда" із посиланням на Onet.pl.

За пропозицію про звільнення Гродзкого з посади маршала Сенату проголосували 45 сенаторів, проти були 52, а один утримався від голосування.

"Сенат і надалі залишатиметься мисом демократії, опорою вільного обміну думками та предметних дебатів… У мені немає відчуття тріумфу, є відчуття смирення і служіння республіці, але є також переконання, що іноді страждання необхідні для захисту своїх цінностей і правди", - заявив Томаш Гродзкі після оприлюднення цього рішення.

Нагадаємо, скандал викликало відеозвернення Томаша Гродзького до українського парламенту, 26 березня оприлюднене на сайті Сенату.

У цьому зверненні спікер Сенату заявив про "фінансування Польщею злочинного режиму Путіна".

"Санкції мають бути повними і жорстко запроваджені. Тому я мушу вибачитися за те, що деякі (польські) компанії ганебно продовжують свою діяльність у Росії, що тисячі вантажівок все ще їдуть через Польщу до Білорусі і далі, що уряд все ще імпортує російське вугілля та не в змозі заморозити активи. Таким чином, з неприпустимим лицемірством, ми продовжуємо фінансувати злочинний режим, навіть проти намірів, який використовує виручені гроші на вбивства невинних людей на бійню України", – заявив він.

Реагуючи на такі заяви, правляча польська партія "Право і Справедливість" заявила про старт  процедури відставки Томаша Гродзького.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: