Сенат Польщі підтримав звільнення від покарання поляків, які воюють за Україну

Середа, 13 квітня 2022, 09:24

Сенат Польщі прийняв законопроєкт про відсутність покарання польських добровольців, які боронять свободу і незалежність України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Головним положенням законопроєкту є звільнення від відповідальності польських добровольців, які взяли участь у боротьбі за Україну перед російським вторгненням.

55 сенаторів висловилися за ухвалення постанови про внесення до Сейму законопроєкту про відсутність покарання добровольців, які захищають свободу і незалежність України, троє були проти, 42 утрималися від голосування.

Усі, хто утримався від голосування, належать до правлячої партії "Право і справедливість". Також усі, хто голосували проти законопроєкту, є сенаторами ПіС.

Згідно з чинним законодавством, громадянин Польщі може вступити до іноземних збройних сил лише за згодою міністра внутрішніх справ (у разі колишніх професійних солдатів – голови Міністерства національної оборони). За вступ до іноземної армії без такої згоди загрожує кримінальна відповідальність.

Проєкт Сенату передбачає, що ці положення не застосовуватимуться до добровольців, які воюють у формуваннях, підпорядкованих українській владі, визнаних польською владою.

Тепер проєкт має розглянути Сейм Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: